Засега съм решила задачката така....за своите нужди /услуги/ ще ползвам касов апарат и съответно СУПТО версия за фактуриране, т.к. имам база данни за своите клиенти. На клиентите си издавам фактури само за плащания по банка /те изобщо нямат плащания в брой/ и не се нуждаят от тази модификация, следователно за тях ще ползвам модулът на КиК за издаване на фактури без нужда от СУПТО и толкоз.
Благодаря, беше ми ползотворно  като информация и удобно, затова, че е онлайн и ви гледах в офиса  :good: С интерес ще следя и следващите семинари в този формат. Успех!
Благодаря! Така съм подготвила нещата, но се надявах да има по-лек и бърз вариант, който съм пропуснала (сумите са примерни и в действителност са по - големи).
Здравейтеmarpan_64,
м.06 възст.100
м.07 възст.100
м.08 възст.100 (тук би трябвало да завърши процедурата, но аз пропускам)
м.09 внасяне 400 (тук приспадам 300 и декларирам за внасяне 100 лв.) В НАП в справка за задълженията стои данък за внасяне 400 лв. Не зная как съм пропуснала, но това е положението към момента. Благодаря.
Здравейте, имам нужда от помощ относно изтекла процедура. Имам суми на възстановяване от м.06 до м.09 вкл. Не си обяснявам как, но изобщо пропускам м.06 и в м.09 в СД си приспадам, юли и август. В справката за задължения на предприятието обаче днес виждам, че това приспадане не е отразено и като задължение стои сумата в кл.50 данък за внасяне (която никак не е малка в случая). Сега след като всичко е факт така  или иначе, какво е редно да направя. В НАП с искане по чл.129 от ДОПК достатъчно ли е? Как се процедира, много се шашнах...Следва ли се да плати тази сума и после да се подава искане, проверка, ревизия и т.н.
Здравейте, за първи път ми се получава и не знам какво да правя. Съставих си бланката и в момента , в който задам "Създай УП2", файл се създава , но от 2-ра страница нататък върху създаденото от мен са насложени първите колони една върху друга и е мазало някакво. Как да коригирам това? Благодаря :)
Побутвам си темата .. Много ми хареса някъде тук прочетох това ....дочух от агенция " ЕЖК " - една жена каза ....та и аз така , дочух че при спиране само на осигуряването СОЛ-а няма задължение да подава ОКД 5 , то щяло да се подразбере от невключването му в Д1. Странно ми звучи , търсейки в гугъл намирам стари публикации , които не вършат работа в случая , ако някой е наясно моля  нека сподели  :(
Здравейте в затруднение съм с новата бланка и попълването и : ЕООД е действаща към момента фирма, управителят има и едно ЕТ със спряна дейност, която ще бъде възобновена , считано от 01.02.2013 г. , но ЕООД - то ще продължи да е действаща фирма , не загрявам в новата бланка как да отразя спиране на осигуряването в ЕООД ( без спиране на дейност), и започване дейност и съответно осигуряване в ЕТ , не съм наясно с новостите по това и моля за помощ ...
Здравейте , нещо се забатачих с една фактура от Ню Йорк в случая  и начина на осчетоводяването и за целите на ЗДДС. Във ф-рата имам начислена само сумата на получената стока и никаква друга  такса. Как би трябвало да я разнеса в дневниците? На фактурата пише Sales Order ne Invois изобщо за първи път ми се случва и не съм сигурна как да я оформя - моля за помощ ... :hmmm:
Според мен в момента я правят и е по - добре да изчакаме. Ще има още допълнения към тази, няма начин.
Страхотна както винаги ! Заравям се там веднага :)
ама е до 2012 година , два пъти инсталирам и до тук стигнах. Ще чакам версия 5.02
Аз поне така го разбирам  :hmmm: Имам задължение от по 100.00 лв. към НАП за 2007 и 2008 години... Подавам Заявление за отпадане на задължанията поради давност и стоте лева за 2007 година отпадат. Плащайки си сега в 2013 каквото и да е към НАП първо ще бъдат погасени тези дължими от 2008 100.00 лева. Кога тогава ще влезе в сила :

Чл. 171. (1) Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок.
 
(2) С изтичането на 10-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, се погасяват всички публични вземания независимо от спирането или прекъсването на давността освен в случаите, когато задължението е отсрочено или разсрочено. и

Чл. 173. Вземанията се отписват, когато са погасени по давност, както и в случаите, предвидени със закон.

Или аз тотално изтрещях  :blush:
Аз пък си мисля, че понятието давност  вече  всъшност не съществува. Поне що се отнася до задължения към НАП.  Но това естествено ще заважи с пълна сила и за останалите държавни структури.